0897 052 062
0877 077 407
Кошница 0 продукта
0 лв. l детайли
Страхотната 2017 г. и поглед в бъдещето

Страхотната 2017 г. и поглед в бъдещето


На прага на новата 2018 г. се замисляме какво постигнахме и какво очакваме да ни се случи. Ние като интернет магазин, който предлага качествени оригинални спортни облекла и обувки си позволихме да надникнем в бъдещето, за да видим дали ни предстоят летящи коли и неонови безшевни дрехи с всякакви джаджи.

Бяхме достойни свидетели на спортните обувки Nike Hyperadapt, които сами се завързват; възходът на flyknit; иновацията на Adidas - Boost технологична подметка: огромният успех на моделите спортни обувки Adidas NMD ( най - продаваните маратонки на Adidas ); подметките с екстра комфорт на възглавница на маратонки Adidas Tubular; платформата Nike + data, създадена за атлети; подметките Spring blade soles на маратонки Adidas; суперлеките маратонки Nike Free Hyperfeel; спортни обувки с разделени пръсти Vibram 5, маратонки Nike Zoom Soldier 8 с Flyease технология, създадени за хора с увреждания.


Бъдещето на спортните продукти е свързано с бързото развитие на смарт технологиите, следват бързия им възход и милионите продажби на различни устройства. Не след дълго спортните тениски ще могат да следят сърцето ни, тъканите ще комуникират с мобилните ни устройства, пример за това е Google’s Project Jacquard, става въпрос за т.нар. e - textile ( електронна материя ) с вградена електроника, която лесно се прикрива и препраща данни на вашия телефон. Тази година Levi’s се възползваха от проекта и пуснаха на пазара своето уникално яке Commuter Trucker Jacket, със сензорен екран на дъното на ръкава, сензитивна тъкан с навигация и музика, вдъхновена от желанието на колоездачите да ползват безопасно мобилни устройства докато карат своето колело.  

 
Още през 2008 г. се заговори за нанотехнологична тъкан, която е с най - високо ниво на водоустойчивост. Капчиците вода се задържат по повърхността й от полиестерни фибри, облечени с милиони миниатюрни силиконови нанофиламенти, частици с висока химическа хидроскопичност. Водоустойчива материя, която не се оцветява, не се намачква, не задържа миризми и влага. Може би това е бъдещето на спортните облекла, в които дори да се потим ще изглеждат току - що извадени от гардероба, нонстоп свежи и ще изискват минимална поддръжка. Друг проект, който изглежда все още фантастика е 3D принтирането на дрехи, отпечатване от силна и гъвкава нишка, наречена FilaFlex. Първата колекция от 5 модела е била разпечатана за цели 2000 часа. Звучи крайно непрактично, но нейната създателка Данит Пелег не се съмнява, че един ден скоростта на процеса ще се увеличи. Дрехите лесно могат да бъдат рециклирани, буквално начупени и използвани наново в 3D принтера.
В момента 3D принтирането е реалност за създаване на стелки за обувки на базата на 3D сканиране на крака. Времето за принтиране на стелките е 90 минути. Създателят на платфoрмата Gensole за стелки, Стив Ууд е по - скоро скептичен относно печатането на дрехи, вижда 3D принтирането да навлезе в производството на обувки, чанти и други аксесоари. Според него един ден всеки телефон ще има приложение за 3D сканиране на тялото и ще дава абсолютно точни размери. Новият проект Tango на Google използва стереоскопични камери и други сензори, за да картографира обекти в 3D и е пример за това колко близо сме до реализацията на идеята телата ни да бъдат сканирани и да получаваме информация за нашите размери, тегло, телесна маса, мазнини и др. за секунди на телефона си.

Очакваме те 2018 г. с повече иновации, спортни революции, спортни обувки и облекла, които да измокрим, да износим, да изцапаме, да изтъркаме и да надскочим себе си, да изненадаме себе си, да бъдем по - добрата версия на себе си. Sportmax ви пожелава весели празници и страхотна нова година!
Страхотната 2017 г. и поглед в бъдещето

Страници
Начало
За нас
Плащания и доставка
Условия
Блог
Контакти
Спортни стоки
Промоции
Нови продукти
Кошница
Контакти
GSM: 0897 052 062
GSM: 0877 077 407
E-mail:
info@sportmax.bg


2020, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Страхотната 2017 г. и поглед в бъдещето