Cookie consent management tool Плащания и доставка | SportMax.bg Оригинални Спортни Стоки
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС НА ЕКОНТ 0897 052 062
Плащания и доставка
Viber

Плащания и доставка

Плащания и доставка

Как да поръчам?
1.Лесна и бърза поръчка без регистрация. Не е нужно да се регистрирате за да направите поръчка в Sportmax.bg. Отивате на продукта, натискате Купи, и след това попълвате празните полета за информация за доставка,три имена ,адрес,тел. Ако поръчаният от вас артикул липсва или е продаден, ние ще ви уведомим с e-mail или по телефона. При направена поръчка в Sportmax.bg ние ще се свържем с вас  на посочения от вас телефон за потвърждаване на поръчката.

2. Можете да направите Поръчка по телефона, в полето за поръчка по телефон попълвате вашият телефонен номер и ние ще се свържем с вас относно продукта който желаете.

3. Ако вие имате Промо код за отстъпка можете да се възползвате от него само ако продукта не е с намалена цена, тоест продукта не трябва да в Секция Промоции в нашият сайт.

4. Отстъпката -10% за поръчки над 250 лв не важи за продукти от секция Промоции


За поръчки по телефона и въпроси тел.  0897 052 062
Понеделник - Петък - 9.00 - 17.30 ч.
Събота - 9.00 - 13.00 ч.


Плащане
1. Заплащане на стоките с наложен платеж. При получаването на вашият артикул,вие заплащате стойноста му на куриера.
В цената на избраният от вас продукт не е включена цената за доставка.

2. Плащане с PayPal - плащането с тази система е  един от най-съвременните и сигурни начини за разплащания в света. Когато плащате с тази система вие заплащате продукта заедно с доставката, тоест Вие не дължите пари за доставка при получаването на поръчката.

3. Заплащане с дебитна / кредитна карта. Когато плащате с тази система вие заплащате продукта заедно с доставката, тоест Вие не дължите пари за доставка при получаването на поръчката.


За поръчки  над 99 лв.    - безплатна доставка до офис на Еконт
За поръчки  над 250 лв.  - отстъпка 10% от цената на поръчаните продукти и безплатна доставка до офис на Еконт

1. Клиенти които са правили фалшиви поръчки в Sportmax.bg могат отново да поръчат при нас, като
    условието е поръчката да бъде предварително заплатена по Банков път.
2. Поръчката се прави единствено през сайта като Вие трябва да изберете Начин на Плащане по банков път.
3. Фалшива поръчка означава, че клиента е отказал, непотърсил или не е получил направената от него поръчка след като е била вече изпратена към него.


УСЛУГА ''ТЕСТ И ПРЕГЛЕД ПРЕДИ ПЛАЩАНЕ''

Ние предоставяме тази услуга на вас, за да добиете реална представа за продуктите които сте поръчали.
ВАЖНО! Когато става въпрос за проба на дрехите, молим да запазите максимално добре оригиналните опаковки и етикети на продуктите, в случай че решите да върнете стоките.
Всички продукти в Sportmax.bg са с опция за преглед и тест преди плащане.

ЗАМЯНА НА ПРОДУКТИ

Ако вие желаете да замените продукти, моля да спазите следните условия:

    запазен отличен търговски вид: стоката не е носена, скъсана, надраскана, прана, гладена.
    не са налице повреди, причинени от неправилна проба на дрехата.
    запазена оригинална опаковка и етикети на производителя.
    при замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки.
    замяната може да направите в срок от 14 дни след получаване на продукта от нас.
    срок за замяна на продукти от наша страна е от 2 до 4 работни дни след получаването на продукта от наш служител.


ГРИЖА, ИЗПИРАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ДРЕХИ И ОБУВКИ

 Моля спазвайте указанията на производителя на вътрешния етикет на дрехите и обувките.

 Всички спортни дрехи трябва да се изпират на 30 градуса температура и да бъдат обърнати наопаки.

 Сушенето става по същият начин, моля обърнете дрехите наопаки. Не ползвайте омекотител.

 Ако има допълните указания на етикетите или кутията , моля спазвайте ги.

 Тези указания ще ви позволят да ползвате дрехите и обувките за по-дълъг период от време.
 
Срокове
Срокът на доставка е от 1-3 работни дни.
Срокът на доставка за страни от Европейския съюз е от 7-12 работни дни.


Доставка
1. Доставка за България

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт, до офис на Еконт - 5 лв, или доставка до ваш адрес - 10 лв. Поръчката се обработва и изпраща на същия ден,и се получава от вас на следващия ден, освен ако не е неделя. Поръчки направени от вас след 15 ч. се обработват и изпращат на следващият работен ден. Всички поръчки направени в събота и неделя се обработват и изпращат в понеделник.
Всички продукти в Sportmax.bg са с опция за преглед и тест преди плащане.


2. Безплатната доставка важи само за закупен продукт от сайта.

АДРЕС ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ - гр. Варна  офис Еконт ул. ШАБЛА 1 / ЖП ГАРА /   тел. 0897 052 062


3. Доставка до страни от Европейския съюз

Всички доставки до страни от Европейския Съюз се извършват с  Български Пощи ЕАД
За всяка направена поръчка за държави от Европейския Съюз вие получавате номер за проследяване на пратката /tracking number/
Заплащането на продукти за страни от Европейския Съюз можете да направите с Дебитна и кредитна карта или системата PAYPAL
Приемаме плащания от Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestrо
Цената за куриерската услуга е фиксирана - 25 лв.
Вие заплащате куриерската услуга автоматично заедно с продуктите които сте поръчали.
Срокът на доставка за страни от Европейския съюз е от 7-12 работни дни.

Важно: Поръчки непотърсени от клиенти в рамките на 5 работни дни се връщат автоматично обратно към нас.


Право на отказ и връщане на продукти         
Разходите за връщането на продукти е за сметка на клиента, освен в случай, че по наша вина е изпратен различен размер или модел от поръчания. Вие имате право да върнете или замените закупения от вас продукт в срок от 14 дни от получаването му. Ние ще възстановим сумата на продукта или ще го заменим с друг по Ваше желание. Възстановяването на суми към клиенти се извършва с паричен превод по ваша банкова сметка в срок от 14 работни дни, след връщането на продукта. Sportmax.bg не изплаща наложени платежи към клиенти. Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки, в срок от 14 дни от получаване на стоката, в случай, че те не са използвани освен за проба (функционалност на стоката, съвпадане на размер), не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката) , в който е получена и ви от куриерска фирма Еконт.условията по чл.55 от ЗЗП. За да върнете продукта трябва да пазите "Разписката за доставка на пощенска пратка / пощенски запис" издаден от куриерска фирма Еконт.

Възстановяването на суми към клиенти се извършва с паричен превод към ваша банкова сметка в срок до 14 дни, след получаването на продукта от наш служител.
Sportmax.bg не изплаща наложени платежи към клиенти.
Парични суми се изплащат само на клиенти закупили продукт от Sportmax.bg
Онлайн магазина не изплаща парични суми на трети лица.
За да бъде възстановена сума към вас вие трябва да изтеглите формуляра за връщане на продукти и възстановяване на суми, съгласно приложение № 6.
Вие трябва да попълните формуляра и да го сложите вътре в пратката която връщате към нас. Във формуляра трябва да фигурира ваша банкова сметка IBAN и BIC CODE на съответната банка, както и вашите имена, град, тел. номер за връзка.
Sportmax.bg не носи отговорност за грешно попълнени данни във Приложение / № 6 /, а именно имена на получателя, град, тел. номер, банкова сметка / IBAN и BIC CODE /
Вие можете да изтеглите приложението по-долу в края на страницата.


АДРЕС ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ - гр. Варна  офис Еконт ул. ШАБЛА 1 / ЖП ГАРА /   тел. 0897 052 062

   
Чл. 47. (Изм. – ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.)
(1) Преди потребителят да бъде обвързан от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, или от подобно предложение за сключване на договор, търговецът е длъжен да предостави на потребителя по ясен и разбираем начин следната информация:

 1. основните характеристики на стоките или услугите съобразно използваното средство за комуникация и естеството на стоките или услугите;

 2. името/наименованието на търговеца;

 3. седалището и адреса на управление на търговеца, неговия телефонен номер, както и адреса на електронната му поща и интернет страницата, ако има такива, за да може потребителят да установи контакт бързо и да общува ефективно с търговеца; когато е приложимо, се посочва името/наименованието на търговеца, седалището и адресът на управление, от чието име действа той;
 
 4. адреса на мястото, където търговецът осъществява стопанската си дейност, и когато е приложимо – адреса на мястото, където търговецът, от чието име действа той, осъществява стопанската си дейност, на който потребителят може да изпрати евентуални жалби – когато седалището и адресът на управление на търговеца не съвпадат с тези по т. 3;
 
 5. крайната цена на стоките или услугите с включени всички данъци и такси или когато поради естеството на стоките или услугите цената не може да бъде изчислена предварително в разумни граници – начина на нейното изчисляване; когато е приложимо, в крайната цена на стоките или услугите се включват всички допълнителни разходи за транспорт, доставка или пощенски такси, а когато тези разходи не могат да бъдат изчислени предварително в разумни граници, се посочва обстоятелството, че такива допълнителни разходи могат да бъдат дължими от потребителя; в случай на безсрочен договор или на договор, съдържащ абонамент, в крайната цена се включват всички разходи за периода на фактуриране; когато тези договори предвиждат фактуриране по фиксирана тарифа, в крайната цена се включват и всички месечни разходи; когато общата сума на разходите не може да бъде изчислена предварително в разумни граници, се предоставя информация за начина на изчисляване на цената;
 
6. разходите за използване на средството за комуникация от разстояние за сключване на договора, когато тези разходи са изчислени на база, различна от основната тарифа;
 
 7. условията за плащане, доставка, изпълнение, датата, на която търговецът се задължава да достави стоките или да извърши услугите, и когато е приложимо – предвидените от търговеца начини за разглеждане на жалби на потребители;
 
 8. когато потребителят има право на отказ от договора, се посочват условията, срокът и начинът за неговото упражняване съгласно чл. 52, ал. 1 и 2; търговецът е длъжен да предостави на потребителя и стандартния формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение № 6;
 
 9. когато е приложимо, се посочва обстоятелството, че потребителят трябва да поеме разходите за връщане на стоките в случай на упражняване правото на отказ; при договорите от разстояние, ако поради естеството си стоките не могат да бъдат върнати по обичаен начин по пощата, се посочват разходите за връщането им;
 
 10. указание, в случай че потребителят упражни правото си на отказ, след като е направил искане по чл. 48, ал. 3 или чл. 49, ал. 9, че е длъжен да плати на търговеца разходи по чл. 55, ал. 5 и 6, определени в разумни граници;
 
 11. когато не е предвидено право на отказ съгласно чл. 57, търговецът уведомява потребителя, че няма право на отказ или когато е приложимо, се посочват обстоятелствата, при които потребителят губи правото си на отказ от договора;
 
 12. напомняне за наличието на законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба;
 
 13. когато е приложимо, се посочва наличието на възможност за оказване на помощ на потребителя след продажбата, наличието на извънгаранционно обслужване и на търговска гаранция, както и условията по тях;
 
 14. когато е приложимо, се посочва дали има кодекси за добра търговска практика, къде могат да бъдат намерени и по какъв начин може да бъде получен екземпляр от тях;
 
 15. срока на договора, когато е приложимо, или в случай че договорът е безсрочен или в него е предвидена клауза за автоматично подновяване – условията за неговото прекратяване;
 
 16. когато е приложимо, се посочва минималният срок, за който потребителят има задължения по договора;
 
 17. когато е приложимо, се посочва дали е необходимо да се предоставят депозити или други финансови гаранции, които се заплащат или дават от потребителя по искане на търговеца, и условията по тях;
 
 18. когато е приложимо, се посочва функционалността на цифровото съдържание, включително приложимите мерки за техническа защита;
 
 19. когато е приложимо, се посочва всяка съответна оперативна съвместимост на цифровото съдържание с някои видове хардуер и софтуер, които са известни на търговеца или за които може разумно да се очаква, че са му известни;
 
 20. когато е приложимо, се посочва възможността за използване на извънсъдебни процедури за разрешаване на спорове и за обезщетяване, в които търговецът участва, и условията за достъп до тях.

   (2) Разпоредбите на ал. 1 се прилагат и по отношение на договори за доставка на вода, газ или електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или определено количество, и на договори за централно отопление или за цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител.
 
 (3) При публични търгове информацията по ал. 1, т. 2 – 4 може да се замени със съответната информация за лицето, провеждащо търга.
 
 (4) Информацията по ал. 1, т. 8 – 10 може да се предостави чрез стандартните указания за упражняване правото на отказ съгласно приложение № 7. Търговецът е изпълнил задължението си за предоставяне на информацията по ал. 1, т. 8 – 10, ако е предоставил на потребителя надлежно попълнени стандартните указания за упражняване правото на отказ.
 
 (5) Информацията по ал. 1 е неразделна част от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и не може да бъде променяна, освен ако страните по договора изрично уговорят друго.
 
(6) Ако търговецът не изпълни изискванията за предоставяне на информация за допълнителните разходи или за другите разходи, посочени в ал. 1, т. 5, или за разходите за връщане на стоките, посочени в ал. 1, т. 9, потребителят не дължи тези разходи.
 
(7) Информацията в договора за продажба от разстояние и в договора извън търговския обект се предоставя на български език.
 
 (8) Тежестта на доказване за изпълнение на задължението за предоставяне на информация по ал. 1 се носи от търговеца.

т.8. Когато потребителят има право на отказ от договора, се посочват условията, срокът и начинът за неговото упражняване съгласно чл. 52, ал. 1 и 2; търговецът е длъжен да предостави на потребителя и стандартния формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение № 6;

Изтегли приложението от тук


  За допълнителни въпроси тел.0897 052 062 и info@sportmax.bg


© 2024 Всички права запазени.Политика за защита на личните данни