0897 052 062
0877 077 407
Кошница 0 продукта
0 лв. l детайли
Пенсионира се най-бързият човек на всички времена

Пенсионира се най-бързият човек на всички времена

Това лято суперзвездата в атлетиката Юсеин Болт се пенсионира достойно с последното си участие в IAAF World Championships в Лондон. Отнесе за пореден път купата с почетно подарените му спортни обувки Puma. Златните шпайкове му бяха предадени от неговите родители на предварителна конференция, организирана специално от Puma. Уникални спортни обувки със забелeжителен дизайн, включващ ключовите моменти от спортната кариера на Болт. Десният шпайк е в лилаво и зелено, цветове символизиращи етапа от живота му прекаран в университета Уилям Книб, където развива спортните си заложби. Левият е в златен цвят, символизиращ неговите постижения. Езикът на спортните обувки Puma носи автографа на Юсаин Болт и емблематичната му поза, както и ямайския флаг, символ на любовта му към родината.

Отбелязваме в края на годината последното надбягване на най-бързия човек на земята, за да почетем атлетът издигнал спорта на недостижимо ниво. Болт е спечелил 11 световни купи и 8 олимпийски. През 2009 г. на световното в Берлин подобрява рекорда си от Олимпиадата в Пекин. Световен рекорд на 100 м. за 9,58 сек. и поставя нов световен на 200 м. за 19,19 сек. През 2012 г. на Олимпиадата в Лондон, той се отличава като първия атлет, който успява да защити златните си титли на 100 и на 200 м. и поставя световен рекорд в щафетата 36,84 сек. Нито един друг не е успявал да спечели в една олимпиада 3 медала за 3 различни дисциплини, Болт го постига 3 пъти на олимпиадите в Пекин, Лондон и Рио.

Започнал с крикет в колежа в Ямайка, голям фен на футбола и на Манчестър Юнайтед, Юсеин Болт не е имал амбиции да става най - бързият човек на планетата. Треньорът му по крикет забелязва таланта му и го насочва към атлетиката. През 2004 г. на Олимпиадата в Атина никому неизвестният Болт завършва на едно от последните места, но е забелязан от компанията за спортни облекла и спортни обувки Puma. Поемат основателен риск и инвестират в младата надежда. С негова помощ Puma успяват да намерят ниша, в която да доминират - атлетиката. Спортни екипи и обувки Nike и Adidas са водещи в спортове като бейзбол, футбол и баскетбол. Юсеин Болт преподписва договор за спонсорство с Puma през 2016 г. за олимпийските игри в Рио, 10 мил. долара на година - най - голямата сделка в атлетиката. Последно ще добавим думите на бегача измамил скоростта, рецептата за успеха:  

“ Когато стъпя на пистата аз се променям напълно. Увереността ми се променя. От нищо не ме е страх. От никого не ме е страх! ”
Пенсионира се най-бързият човек на всички времена

Страници
Начало
За нас
Плащания и доставка
Условия
Блог
Контакти
Спортни стоки
Промоции
Нови продукти
Кошница
Контакти
GSM: 0897 052 062
GSM: 0877 077 407
E-mail:
info@sportmax.bg


2020, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Пенсионира се най-бързият човек на всички времена