0897052062 0897 052 062 Кошница 0 продукта
0 лв. l детайли
Анцугът спортна икона и емблема на престъпния свят

Анцугът спортна икона и емблема на престъпния свят

мъжки анцуг Анцугът е най - удобната дреха, която е създавана някога. Без него не можем, иначе как бихме се съгласили да спортуваме, да се потим по риза и панталон е двойно мъчение. Да си лежим на дивана с дънките също би ни развалило удоволствието. Не случайно има национален ден на анцуга - 4ти ноември, да сте чували за ден на ризата, или ден на панталона? Толкова хулен, заради раздърпания си вид и неглижираната си употреба днес, анцугът през 20ти век е превърнат не само в спортна икона, но и в емблема на престъпния свят и на революцията.

Спортното облекло е създадено за свободното време и се появява малко след приемане на 5дневната работна седмица и 8 часовия работен през 19ти век в Европа и Америка. Националният ден на анцуга се чества на датата, на която се появява първият анцуг за мъже Адидас, пуснат на пазара през 1967 г. и популяризиран от известния немски футболист Франц Бакенкауер. Не случайно думата “ анцуг “ идва от немски език и означава ‘костюм’. Развитието на тъканите и появата на синтетиката, заместваща памука и вълната в спортното облекло, спомагат идването му на бял свят. Олимпийските спортове, верните фенове на футбола, бейзбола, хип-хоп културата окончателно затвърждават статута на мъжкия анцуг като модерна съвременна икона.

Ако смятате нормално да имате един ежедневен и един официален анцуг, значи сте истински фен на негово величество анцуга. Още се говори за руснаците, които ходели на опера с Адидас анцуг. Оказва се тази марка е дълбоко тачена още от времето на СССР, когато е била забранена. През 1982 г. на Олимпиадата в Москва немският спортен гигант обличат руските участници и остават завинаги в руското сърце. През 90те мафиоти в Русия и у нас ходеха облечени с мъжки анцузи Adidas. Гледайки сериала “ Семейство Сопрано “ и филмът на Скорсезе от 2006 г. “ От другата страна “ оставаме с впечатлението, че на запад нещата не са много по - различни. Лидери революционери като Кастро и Чавез заместват военното си униформено облекло с горнища Adidas от мъжки анцуг.

По - интересно е явлението на клечащите руснаци по анцузи. Във facebook има десетки профили на ухилени младежи от славянски произход в клечаща поза, естествено не в костюм, а в долнища с три ленти. В сайта weirdrussia.com обясняват явлението като наследство от затворите преди революцията в Русия. Надзирателите карали затворниците да клякат, когато е имало височайша визита, за да бъдат по - мирни. Но те са прикляквали и за да си почиват в препълненото пространство на затвора. По - късно навлиза в уличната култура, като начин за събиране със съмишленици за цигара или за по бира.

Анцугът е удобен, модерен, икона и поп-културно явление. Освен за спортуване, за лежане пред телевизора, изглежда е много подходящ за клечане с приятели. Клечете си с предложенията за мъжки анцузи на Sportmax.bg, има не само с ленти, но и с пуми и не са за изпускане.
Анцугът спортна икона и емблема на престъпния свят

Страници
Начало
За нас
Плащания и доставка
Условия
Блог
Контакти
Спортни стоки
Промоции
Нови продукти
Кошница
Контакти
GSM: 0897 052 062
E-mail: info@sportmax.bg


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Анцугът спортна икона и емблема на престъпния свят