0897052062 0897 052 062 Кошница 0 продукта
0 лв. l детайли
75 % от продуктите на Nike са от рециклиран материал

75 % от продуктите на Nike са от рециклиран материал

рециклирани маратонки Найк, тениски Найк, шорти Найк
През 1990 г. Найк започват да използват скрап от пластмасови бутилки, рециклирани спортни обувки и излишъка от производствения си процес и ги превръщат в нови материали, като Nike Grind. Създават от тях тъкани, подметки за любимите Ви маратонки Nike, спортни дрехи и спортни настилки за писти, игрища, фитнес зали и детски площадки. За почти 30 години са рециклирани повече от 30 млн. чифта маратонки Найк, използвани са над 3 милиарда пластмасови бутилки скрап. Материалът Nike Grind, надребнен гранулиран полиестер, е употребен за направата на 10 хиляди настилки по целия свят. Американската спортна компания си е поставила за цел до 2019 г. да захранва своето производство в Северна Америка със 100% възобновяема енергия от естествени източници, а до 2025 г. да захранва по този начин производствата си по целия свят.

75 % от всички маратонки, тениски Найк, анцузи, шорти съдържат рециклирани материали. Никоя друга компания не може да се похвали със същото число. Емблематичните маратонки Nike Air са част от процеса, който се грижи за околната среда. Всички иновационни air подметки, създадени от 2008 г. досега, съдържат в състава си поне 50 % рециклирани отпадъци от производството на Найк. Въздушните възглавнички, които създават мекото усещане при ходене на подметките на маратонки Nike Air Max 270 имат в състава си повече от 70 % рециклирани материали. Въздушните капсули на модела маратонки Nike VaporMax увеличават това число на 75 %.

Тази година в сайта nikegrind.com беше обявен конкурс за дизайн с материала nike grind. Можете вече да разгледате 416те идеи за създаване на различни продукти като седалки за велосипеди, кейсове за лаптопи, мантинели с пластмасови ролки, протези, кашони за доставка на храна, палатки, защитни жилетки, звукоизолационни плочи, защитни каски за футболисти, рампи за инвалиди и много други интересни идеи, които да използват рециклирания материал и да запазят околната среда. До края на лятото ще бъдат избрани топ идеите и четирима ще получат по 5 хиляди долара, а един ще вземе голямата награда от 30 хиляди долара.

Купувайте продукти на Найк, произведени с ангажираност към опазване на околната среда. Sportmax.bg предлага само оригинални и качествени тениски Найк, шорти, анцузи и маратонки Найк.

 
Ресурс: www.newsnike.com, www.nikegrind.com75 % от продуктите на Nike са от рециклиран материал

Страници
Начало
За нас
Плащания и доставка
Условия
Блог
Контакти
Спортни стоки
Промоции
Нови продукти
Кошница
Контакти
GSM: 0897 052 062
E-mail: info@sportmax.bg


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
75 % от продуктите на Nike са от рециклиран материал